Leader Csoport

Önfejlesztő vezetőknek

Érdekel hogyan gondolkodik a vezetésről egy más szakmabeli? Miért ne tanulhatna egymástól egy olajipari vezető, egy bankár, egy kórházigazgató egy autóipari fejlesztő, vagy éppen egy informatikai vezető?

Vezetőkkel folytatatott munkám során rengeteg hasonló helyzettel találkoztam. Mégis, ahány helyzet, annyiféle válasz. Ha más a háttér, mást veszünk észre, és mást tartunk fontosnak. Ezért gondolom különösen hatékonynak és és eredményesnek a különféle iparágakból érkező vezetők közös munkáját. A Leader Csoportban társad is segít, mert az ő tapasztalata és megoldása személyes és hiteles. Mindenki tanul és mindenki tanít.

MI TÖRTÉNIK A TALÁLKOZÓKON?

Először ismerkedünk, és bizalmi légkört alakítunk ki. Ha ez megvan, belevágunk a munkába! Hozunk egy esetet, amiben hoznod kell magadat! Az esetek valós történeteken alapulnak, egyediek, és egyikre sincs könnyű válasz, adu ász. A feldolgozás szintén egyedi, a csoport igényéhez alkalmazkodik: van amikor megbeszéljük,van, amikor eljátsszuk, van, amikor problémamegoldó módszerekkel dolgozunk.

MIÉRT JÓ NEKED EZ A TRÉNING?

Tanulsz, hatékonyabbá válsz, növekszik az önbizalmad, ami néha fáj, mert először az önismeret növekszik, csak utána az önbizalom.

Miért jó nekem: Inspirál az újdonság, a valóság és a friss témák és a önfejlesztő emberekkel végzett munka.

MÓDSZERTAN

Mindegyik megbeszélés egy izgalmas és formabontó játékkal - az esetfeldobással - indít. Ezt követően a témát közösen dolgozzuk fel, helyenként tanácsot adunk, de a fő hangsúlyt az egymás közötti bizalmi csatornák kiépítésére tesszük, mert a saját munkával létrehozott saját megoldásnál nincs erősebb és jobb. Egy téma 3 foglalkozást ölel fel. A módszertan központi eleme, hogy kis létszámú csoportban alakul ki a megfelelő kémia. Az optimális létszám 4-8 fő között mozog, egy foglalkozás 120 perces, kéthetes ciklusokban.

TÉMÁK

Új vezető: Idecsöppentem. Kiemeltek. Elfogadnak? Kiben bízhatok?
Én és a csapatom: Jó embert vettem fel? Elszivárgás. Nemek és korok. Motiváció.
A szokás rabjai: A félelem az újtól. A képzelt veszteség. Mit vesztünk, ha minden marad a régiben? A változás szabályai és az ellenállás természete.
Kommunikácó: Mitől jó egy értekezlet? Mi az optimális válaszadási idő? Kifelé és befelé mit mondjak? Százszor elmondtam!
Delegálás: Mikor lesznek már önállóak az embereim? Szakma vagy lojalitás?
Diplomácia: Megkóstoltak! Kiknek fordíthatok hátat? Rossz hírek közlése.
Nehéz személyiségek: Mit kezdjek a bulldózerrel, a csodacsatárral, a primadonnával, és a lázadóval? Megtartás vagy csere – mi mindentől függ?
Etika: Egészséges határmezsgye? Meddig terjed a felelősséged?
A vetélytárs: Trónkövetelő? Ejtőernyős? Robin Hood? Az egészséges paranoia.
Teljesítmény: Mérhető és nem könnyen mérhető tényezők.

tel: +36 20 260 72 79 e-mail: mail@kelemenzoltan.com