Improvizálj!

Mi mindenre használnál egy régi, fából készült rádiót? Milyen rád vonatkozóan is érvényes és vállalható elemei vannak a musicalnek? Hogy képzeled el a kollégáidat egy rajzfilmben? És opera szereplőként? Hogy viselkednének a Barátok Közt-ben? Szóval mikor improvizáltál úgy, hogy annak nem volt semmiféle (tényleg semmiféle) komoly következménye?

Az Improvizálj című programunkban sokfajta kapcsolatot értelmezhetünk. Lehet szó egymás közti kapcsolatról, titkos kapcsolatról, komoly kapcsolatról, ügyfél kapcsolatról, hierarchikus kapcsolatról, függő kapcsolatról, kapcsolat függőségről, megunt kapcsolatról, felmelegített kapcsolatról, tárgyi kapcsolatról, és így tovább. A lényeg, hogy tudatosan, de mégis játékosan, tudjunk kapcsolatokat építeni és formálni!

Játékra, improvizációs játékra hívunk Téged és kollégáidat anna kérdekében, hogy jól érezzük magunkat, többet tudjunk megegymásról úgy, hogy használjuk a kreativitásunkat, fantáziánkat azzal, hogy belépünk a “mintha” birodalmába!

Gyakran ismételt kérdések

  • Mi az az improvizációs játék? A történetmesélés egyik módja, ahol dramatikus és másfajta, non verbális elemeket használunk.
  • És akkor most ott kell bohóckodnom a többiek előtt? Nem feltétlenül. Sőt, igyekszünk úgy kialakítani a programot, hogy az introvertált és az extrovertált emberek egyaránt jól érezzék magukat. Úgy hisszük az a jó program, ahol mindenki előnyös oldaláről mutatkozhat be, és semmi sem kötelező.
  • Én ilyenkor max a 26. alabárdost tudom eljátszani, és azt sem szívesen. Nem baj! Egy jó, és ütős jelenetfüzérhez sokféle készség kell, nem csak dramatikus. Szerintünk egy alabárdos pontosan annyit ér, mint a VIII. Henrik. Az egész megmozdulás közös munka, együtt ér valamit, máshogy nincs értelme. A lényeg, hogy ne vond kimagad!
  • Ez most valami színdarab lesz akkor mégis? Nem igazán. Improvizációs elemekkel fűszerezett együttműködést fejlesztő program egy dramatikus keretrendszerrel, ahol közösen dolgozunk ki témákat, jeleneteket, és közösen röhögünk rajtuk. Néha sírunk, ha valami átütrő erejű lesz, vagy éppenséggel megható.
  • Kell erre valamit készülni előre? Semmit sem. A legjobb, ha semmivel sem készülsz, egyszerűen olyan vagy, amilyen.
  • Sör lesz? Gondoljuk, hogy lesz. A program után biztosan. A programon kérlek ne fogyassz alkolholt mert könnyen széttrollkodhatjuk a felkészülést.

tel: +36 20 260 72 79 e-mail: mail@kelemenzoltan.com

tel: +36 20 260 72 79 e-mail: mail@kelemenzoltan.com