Feltalálók

Át kell jutni a vízen, nincs csónak, de de még késünk sincs, csak egy ócska ponyvánk! Hogy tudnánk stabil összeköttetést biztosítani a két pont között? Hogy tudnánk okosan használni az okostelefont? Találd fel magad! Találj fel valamit! Csapatban, vagy egyénileg? Mit érdemes csapatban, mit egyénileg inkább? Ezen a programon a fejlesztés és tökéletesítés módszereit és fáziait tanulhatod meg egyedi eszközökkel.
Fejlesztés és fejlesztés között sok a különbség. Egy gyökeresen új találmány fejlesztése kész gyötrelem, a valódi újdonságok kitalálása kacifántos útvesztőhöz hasonlít. Ezért ezen a programon szintes sosem a nulláról indulunk: valamilyen jól meghatározott igényre keressük a választ, ahol nincsenek még bejáratott megoldások és semmi sem nyilvánvaló és magától értetődő.

MÓDSZERTAN

Az Apollo 13 űrhajó földi személyzete nagy kihívással találta szembe magát, amikor kiderült, hogy az űrhajón elfogy az oxigén, és nekik, itt a földön kell kitalálniuk, hogyan fabrikáljanak az űrhajósok egy légtisztító eszközt, az űrhajón található, nem létfontosságú tárgyakból: ülésekből, pántokból, szkafander darabokból és papírból. Nem csak az eszközt kellett megalkotniuk, hanem a hozzá tartozó részletes "gyártási utasítást", az úgynevezett protokollt is, hogy az űrhajósoknak csak végre kelljen hajtaniuk a földiek utasításait. Erre a földi személyzetnek néhány órája volt csupán. Nyilván kiképezték őket a váratlan helyzetek kezelésére.

A gyors fejlesztésnek tanulható módszertani elemei vannak. A szükséges alapelvek birtokában a csapat jó választ tud adni a váratlan és extravagáns kihívásokra. Nélkülük zátronyra futnak, elkedvetlenednek és feladják, talán még össze is vesznek.

Ezért a tréningen egy rövid elméleti oktatás után, egyre nehezebb kihívások elé állítjuk a csapatot, melyben a fejlesztés alapjait egyre nehezebb feladatokon keresztül, egyre nehezebb körülmények között gyakorolhatják be. Az egyes fázisok után visszajelzéseket adunk a tanultakról.

KIKNEK SZÓL EZ A PROGRAM?

Olyan csapatoknak, akik szeretik az intellektuális és szervezési kihívásokat. Fejlesztőknek, önfejlesztőknek és kreatívoknak. Olyan csapatoknak, ahol a holnap határozottan különbözik a mától, ezért az állandó változások, új ügyféligények kielégítéséhez gyors és biztos csapatmunkára van szükség.

MIT AD EZ A PROGRAM?

Tippeket trükköket a fejlesztés egyes fázisaihoz. Tipikus csapdahelyzetek szimulációját. Csapatélményt. A közös fejlesztés és alkotás örömét. Visszajelzést az együttműködés minőségére. Pár valódi fejlesztési megoldást a csapat mindennapos tevékenyégében.

LÉTSZÁM

5-20 fő

IDŐTARTAM

A programot 1 - 1,5 és 2 napos verzióban is kínáljuk.

tel: +36 20 260 72 79 e-mail: mail@kelemenzoltan.com

tel: +36 20 260 72 79 e-mail: mail@kelemenzoltan.com